För våra medlemmar

Vi talar för dig

Vi ser till så din röst hörs!

Som medlem i Massörerna är du också medlem i Hantverkarnas Riksorganisation. Där har du tillgång till bland annat träffar och förmåner, vilket kan vara både trevligt och lönsamt som liten hantverksföretagare. Men i ett större perspektiv är det varken billigare kontorsvaror eller roliga träffar med andra hantverksföretagare som är din största vinst när du är medlem i Hantverkarna.
Hantverkarnas Riksorganisation är rösten för över 4 000 svenska hantverksföretagare. Oavsett om du är hovslagare, båtbyggare, tapetserare eller massör berörs du av olika politiska beslut. Vi har örat mot marken och driver frågor som är viktiga för våra medlemmar. Under åren har vi bland annat åstadkommit nyttoparkeringen i Stockholm, ROT-avdraget och infört den moderna lärlingsutbildningen. Det senaste året har 3:12-reglerna stått högt på agendan.
Du kanske inte känner till 3:12-reglerna, men de styr hur mycket den som äger ett litet aktiebolag kan lägga i plånboken, och är därför extremt viktiga för många av våra medlemmar.
Om de ändringar som regeringens utredare lade fram förra hösten hade gått igenom hade det kunnat bli dödsstöten för många hantverksföretagare. Därför har vi inom Hantverkarna protesterat kraftigt på många plan. Och det har gett resultat. Våra protester blev en väckarklocka för många som inte förstod vilka konsekvenser förslagen skulle ge och fler höjde sina röster. Finansminister Magdalena Andersson kunde inte längre blunda för motståndet och var tvungen att vika sig.
Att påverka beslutsfattare så att de får upp ögonen för hur deras förslag och handlingar påverkar de medborgare som bygger – både bokstavligen och andligen – vårt land är bara en av de saker som Hantverkarna gör. Var för sig har vi inte en tillräckligt stark röst för att höras, men tillsammans höjer vi din röst så att den når ända in i maktens korridorer. Och det är det som är din största vinst med att vara medlem i Hantverkarna. Tillsammans gör vi hantverksföretagandet lättare och roligare. Och så är medlemsträffar och förmåner ju väldigt trevliga bonusar.
Bland förmånerna finner du: upp till 26 procent rabatt på bilar, rabatt på Adlbris hela sortiment – uppge koden Hantverkarna när du betalar så blir det billigare än billigast, möjlighet att hyra fina semesterlägenheter på Gran Canaria till riktigt bra priser och möjlighet att teckna förmånliga sjukvårdsförsäkringar. På Hantverkarnas hemsida finner du alla förmåner >> Hantverkarna
Du som vill veta det senaste om vad som händer i hantverksvärlden prenumererar på Hantverkarnas nyhetsbrev som kommer varannan vecka. I nyhetsbrevet får du också aktuella medlemserbjudanden och inbjudningar till olika evenemang. Skicka ett mail till info@hantverkarna.se för att få din e-postadress på sändlistan.
Du kan också följa oss på Facebook och Instagram. Sök efter Hantverkarnas Riksorganisation för att hitta oss. Vi använder hashtaggen #riktighantverkare – för det är vad du och alla våra andra medlemmar är. Riktiga hantverkare.
Välkommen till Hantverkarnas Riksorganisation!